Na kole dětem - sportovně charitativní akce 1.-11.6.2016

Organizátoři projektu zaměřeného na pomoc dětem, které prodělaly léčbu rakoviny a současně motivující populaci ke sportu (cyklistice) Vás srdečně zvou k účasti.

Místní občané se spolu s dětmi mohou připojit mezi účastníky peletonu, nebo mezi fanoušky ke trase - v neděli 5.6.2016 projíždí peleton obcí Telnice. 

Zájemci o účast se mohou hlásit v ředitelně ZŠ. 

 

Podrobné informace o akci:

Peleton cyklistů projede celou republiku z Bruntálu do Klášterce nad Ohří, pod vedením zakladatele celého projektu - Josefa Zimovčáka, 10ti násobného mistra světa v jízdě na vysokém kole.

V průběhu 11 červnových dní projíždí peloton Českou republikou od města k městu a shromažďuje od dárců peníze na rekondiční pobyty dětí, které prodělali léčbu rakoviny. Tyto pobyty jim pomáhají s návratem do běžného života. Trasa je přesně stanovena včetně přibližného časového rozvrhu. Každý den ráno peloton vyráží ze startovního města, zastaví cestou v partnerských zastávkových městech a večer skončí etapu v cílovém městě.

K pelotonu se může přidat úplně každý, a to na celou trasu nebo jen na několik kilometrů nebo metrů. Startovné je naprosto dobrovolné a o bezpečnost se po celou dobu jízdy starají příslušníci policie ČR. Před pelotonem jede vozidlo policie a pořadatelů, pak v čele pelotonu jede Josef Zimovčák na vysokém kole a za ním celý peloton cyklistů. Na konci pelotonu jedou vozidla pořadatelů a vozidlo policie.

Pokud se připojují děti, tak většinou čekají někde před městem, a když se peloton přiblíží, Josef Zimovčák zpomalí, ostatní cyklisté za ním vytvoří mezeru, do které se přidají děti jedoucí na kolech. Ti pak absolvují cestu v délce, kterou si zvolí po dohodě se svými učiteli. Pokud se jedná o zastávkové město, tak většinou děti dojedou na náměstí, kde se zastavuje a po přestávce vyprovodí ještě peloton za město nebo do dalšího města či obce, kde se většinou odpojí. Během přestávky probíhá přestávkový program, kde se mohou děti nebo učitelé svézt i na vysokém kole. Jak takový program vypadá, lze vidět zde http://youtu.be/hQRelnRUgM8 .

Ti co nemají možnost se přidat na kole, tak mohou přijít fandit na trasu nebo na náměstí.

Sestřih z loňského ročníku Cyklotour naleznete na https://youtu.be/jIZEtNinvT8

Trasu cyklotour i další informace najdete na stránkách www.nakoledetem.cz , které jsou průběžně aktualizovány a kde bude v době konání cyklotour k dispozici i mapa se znázorněním aktuálního pohybu pelotonu po trase.

 

Všechny kontakty naleznete na stránkách  www.nakoledetem.cz/kontakty