1. den - úterý 15.5.2018

Úterní ráno nás přivítalo silným deštěm, a tak jsme s nadšením uvítali pomoc ochotných rodičů, kteří nás přepravili na vlakové nádraží. Ještě jednou moc děkujeme! :-) Po půl osmé ráno jsme vyrazili vlakem do Blanska, kde jsme přesedli na autobus, který nás zavezl do Skalního mlýna. Odtud jsme se vydali dosti strmým zalesněným kopcem, po dvoukilometrové žluté trase, k Chatě Macocha. Cesta nám zabrala necelou hodinu, a přestože ji někteří zdolali téměř běžeckým stylem, neobešla se bez náležitého komentování! :-D Netrénované nožky bolely! B-)

Po průzkumu Dolního můstku propasti nás před 11 hodinou ubytovali ve druhém patře chaty a o půl dvanácté už jsme si pochutnávali na svíčkové, která se panu kuchaři opravdu povedla! :-) Po obědě jsme vyrazili na odpolední program do Domu přírody, stejnou trasou „po žluté“ ale tentokrát už v kratším čase. Jó, z kopce je přece jen z kopce! :-D

Během programu o pravěku jsme blíže poznali život neandrtálců, dobu kamennou i bronzovou. Zahráli jsme si na tlupu z knihy Eduarda Štorcha - Lovci Mamutů a po stopách jsme se vydali s oštěpy lovit soba. Sice slaměného, ale legrace to byla! :-) Potom jsme si ještě vyzkoušeli házet oštěpem za pomoci vrhadla a to už se i počasí umoudřilo a tak jsme se vydali po silnici „po modré“ zpět na chatu, kde nás už čekalo kuře na paprice s těstovinami. Po večeři se děti snažily zapsat dnešní zážitky do Výletních deníčků, ale byly tolik posilněny jídlem, že bylo potřeba přebytečnou energii co nejrychleji a nejefektivněji zužitkovat a tak si zahrály kapitánskou vybíjenou a vracečku. Potom rychlá sprcha, čištění zubů, probírání zážitků a událostí celého dne a ve 21 hod. večerka. Brebentění utichlo až po 22. hodině a teď už všichni tvrdě spí.

Těšíme se na zítřek! Čekají nás dopoledne netopýři a odpoledne Kateřinská jeskyně. Zítra zase napíšeme.