3. den - čtvrtek 17.5.2018

Čtvrteční ráno nás probudilo bubnování dešťových kapek na střešní okna. Pro naše záměry ne příliš líbezná hudba! ;-) Přestože propršelo celé dopoledne a odpoledne se střídalo mrholení s drobným deštíkem, zrealizovali jsme všechny aktivity dle původního plánu. Po snídani jsme kličkovali v pláštěnkách mezi kapkami deště až k Punkevním jeskyním, odkud jsme se do Skalního mlýna nechali dovézt vláčkem. Podívali jsme se na video o vzniku Moravského krasu a jednotlivých krasových útvarů a absolvovali praktickou ukázku v expozici Domu přírody. Po svačině jsme se vláčkem nechali dopravit zpět k Punkevním jeskyním, kde jsme se v 10.40 zúčastnili prohlídky s průvodkyní, podívali jsme se na dno propasti Macocha a celou výpravu jsme zakončili plavbou na lodičce po řece Punkvě. Po celou dobu nás doprovázela paní Katka, lektorka Domu přírody (dále jen DP), která nás cestou zpět do Skalního mlýna seznámila s krasovými útvary a horninami přímo v terénu.

V kinosálu DP jsme se naobědvali při sledování příběhu o tom, jak vznikl název propasti Macocha. Po obědě potom Katka děti rozdělila do skupinek, ve kterých dokreslovaly a lepily krasovou krajinu. Na závěr programu se všichni dostatečně „vyřádili“ v herním centru DP a potom jsme se už vydali na zpáteční cestu. Tu jsme zakončili za všeobecného jásotu jízdou lanovkou, která nás vyvezla na kopec pod chatu Macocha. Proběhla svačinka, dopisování Výletních deníčků a odpočinek… Po večeři si děti ještě s nadšením zahrály venku vybíjenou. Po večerní hygieně si zabalily věci, uklidily na pokojích a plny dojmů a zážitků usnuly, těšíce se na zítřejší den.

 

Po snídani navštívíme ještě DP. Podíváme se na 3D film, prohlédneme si zbývající částí expozice a pokud zbude chvilka, navštívíme ještě jednou dětský koutek. Po obědě na Chatě Macocha nás vyzvedne pan Hrdlička, takže bychom mohli být v Telnici na parkovišti za Sokolovnou už mezi 14.15-14.30 hod. Ještě Vám dáme zítra vědět. Už se na Vás těšíme.