Krkonoše 5.-8.5.2016

Čtvrtek - cesta proběhla v pohodě, i když byla trošku delší. Na kolibě opravil pan řidič kolo, my jsme zatím nasbírali první bodíky do soutěže a pokračovali dál. Na místě nás čekalo krásné slunečné počasí, takže hned jak jsme vybalili, vydali jsme se prozkoumat terén. Cestou jsme vyzkoušeli několik hlavolamů a po skvělé večeři - kuřecí na paprice s těstovinami ( jedli i nejedlíci a těch co si přidali nebylo málo)  - jsme vyrazili ještě před chatu zahrát hazku, vracečku a další podobné hry. Oficiální večerka byla po 21,00 hodině ale než všichni usnuli ještě chvilku trvalo. Teď ráno je opět krásně a nás čeká výstup na Sněžku. Všechny moc zdravíme. Tak zase večer.

Pátek - ráno - azurové nebe, teplota mikinová a řízek na cestu. Vyrážíme na Sněžku. Na Růžovou horu se vydáme lanovkou a potom hezky po svých. Cestou se trošku pereme se sněhem, ale je to super. Počasí úžasné, nefouká, svítí sluníčko, teplota kolem 10 stupňů. Všichni jsme zdolali nejvyšší horu -  hurá. Odměna? No přece řízek. A jak chutná!. Vydáváme se Obřím dolem zpět do Pece. Panoramata opravdu stojí za to. V boudě Pod Sněžkou  jsme dostali skvělé ledňáky a  koupili si pitíčko na další cestu. V Peci jsme koupili ještě nějaké suvenýry a vydali se na Táňu na večeři. Byla opět skvělá - zeleninová polévka a rizoto. Myslíte si, že nás Sněžka zmohla? Omyl. Hrajeme zase hry u chalupy. Večer vyhodnocení - všichni dostáváme odměnky. První od pana kuchaře - skvělý borůvkový koláč a potom diplom a dobrůtky za výstup na Sněžku. Teď už krásně spinkáme. Zkrátka super den a k tomu ještě výhra nad Ruskem 3:0. Opět všechny zdravíme a těšíme se na zítřek.

Sobota - nebe je opět azurové, tak na nic nečekáme a vyrážíme do Modrého dolu. Pěkná procházka jen na dopoledne, protože k obědu se chystá svíčková a tu si opravdu nemůžeme nechat ujít. Odpoledne jsme se vydali místním vláčkem na Kolínskou boudu a zpět Javořím dolem. Poslední tůra kolem potůčku s cílovou stanicí na penzionu Marienka, kde byl džusík a odpočinek. Poslední výstup na Táňu a už se těšíme domů. Večer jsme poseděli  s Pepíkem u kytary a zazpívali známé písničky. Teď už zase pěkně spinkáme. A zítra? Mamky uvařte něco dobrého, protože pan kuchař nastavil laťku opět hodně vysoko. Tak mezi 14,00 a 15,00 na sokecu.